Pages

kemas kini barang-barang kayu, besi dan kertas


Sudah lama hadapan rumah ini dipenuhi barang dari kayu dan besi dan terkini kertas pula. Ini gara-gara aku suka bertukang, macam-macam nak dibuat tapi kena sedar diri halaman rumah hanya sekangkang kera , kalau tanah luas macam di kampung tidak mengapa buatlah apa saja tentu tidak menyesakkan.

Untuk meluaskan kawasan kenderaan terpaksalah berhujan dan berpanas tidak duduk dibawah bumbung untuk berteduh. Segala kayu yang difikirkan tidak digunakan dikumpul dan dibuang ke tempat pembuangan sampah kawasan binaan, sebenarnya kayu tersebut ada yang dikutip di sana, tetapi setelah dipotong dan ada bahagian yang tidak digunakan maka menjadi sampah kembali. Besi pula dari jeriji pintu lama yang tidak digunakan, sebelum ini digunakan tempat alas pasu dibelakang rumah, tetapi difikir-fikir sayang pula jika berkarat begitu.

Akhirnya besi jeriji dipotong dan diambil bahagian 1"x2" untuk dijadikan bahan kerja di masa akan datang, apa nak buat belum pasti tapi simpan dahulu. Kertas-kertas A4 yang tidak teratur disusun dan diikat hanya tunggu masa untuk dijual.

No comments:

Post a Comment