Pages

Motivasi percuma

Tak cukup motivasi ke? pertanyaan yang keluar dari mulut rakan satu rumah sewa dan satu tempat kerja lebih kurang 10 tahun lalu. Aku hanya gelak, dalam hati ye memang tak cukup motivasi pun. Rakan yang hidupnya senang dibawa bersembang apa juga topik dan tidak banyak karenah. Hidupnya mudah apabila azan terus bergegas ke masjid.

Banyak buku motivasi yang aku beli aku baca dan kebanyakannya adalah dari luar yang di alih bahasa kerana aku malas membaca bahasa inggeris kerana bahasa inggeris aku kurang baik. Lagi pun baca bahasa melayu cepat paham. Kebanyakan motivasi memang menaikkan semangat tetapi semangat berjaya di dunia sahaja, ya memang itu yang aku cari pun, macam aku nak berjaya di dunia sahaja.

Tetapi sekarang memang sudah agak lama aku tidak membeli sebarang buku motivasi kerana ada banyak motivasi yang percuma boleh diperolehi di internet seperti fathuri.com, kerana ia lebih sesuai dengan aku yang beragama islam. mudah-mudahan aku dan pembaca lain serta penulisnya mendapat manfaat.

2 comments:

  1. salam wak7000,
    saya dapat tahu blog ni daripada blog fathuri.com. bagus juga tuan buat blog ddari sudut teknikal ni. sekurang2nya tidaklah kita semua ditipu bulat2 workshop cina (bukan semua). mohon add saya di facebook (jika ada) Nimila Backwards. utk pengetahuan tuan, saya peminat komik Initial D, pasal tu terus tertarik dgn blog tuan ni. benarlah bahawa keserasian itu bermula dengan perkaitan yg sama. moga diteruskan perkongsian mulia ini tuan, amin 99x... :)
    -Ain Lam Mim-

    ReplyDelete
  2. hai assalamualaikum sy nk tnye sy pkai wira vdo 1.3 masalah sy..enjin sy ble rem atau bwak die sangkut d rpm 2 ade sesape boley tolong..throttle body da tukar 4 kali tp same..ecu pn da tukar jgk ttp sme coil plak plak pn da tukar

    ReplyDelete